Print this page

Oceňovanie osobností mesta Považská Bystrica

Každoročne sa v meste Považská Bystrica koná v rámci „Dní mesta“ slávnostné oceňovanie osobností za rozvoj a šírenie dobrého mena mesta. Tento rok bola udelená Cena primátora, šesť verejných uznaní a jeden čin roka.

Cenu primátora mesta za osobný prínos pre záchranu vzácneho kultúrneho dedičstva si prevzal Dr. Nodari Giorgadze. Ocenenie získal za obnovu a rekonštrukciu renesančného kaštieľa v Orlovom. 

Verejné uznanie bolo udelené Gejzovi Sádeckému za významný osobný prínos v oblasti literárnej tvorby, histórie, heraldiky, ako aj spoločenského a verejného života v regióne. 

Verejné uznanie bolo udelené Zuzane Bobovskej-Boškovej, pri príležitostižiívotného jubilea za doterajšiu vynikajúcu výtvarnú tvorbu, ako aj mladej talentovanej speváčke Simone Martausovej, za vynikajúce úspechy na slovenskej koncertnej scéne. Ocenenie z rúk primátora si prevazal tiež Pavol Mikuš, za dlhodobú záslužnú prácu pri zhromažďovaní historických informácií o Považských strojárňach.

Bez ocenenia neodišla ani Súkromná základná umelecká škola Stella, za významný prínos v hudobnom a tanečnom odbore. Verejné uznanie získal aj Klub slovenských turistov Manín Považská Teplá, za propagáciu zdravého pohybu v prírode.

Taktiež bolo udelené ocenenie - Čin roka - Tomášovi Kompaníkovi za mimoriadne úspešný projekt knihy AHA, ako aj za vynikajúcu tvorbu inšpirovanú ľudovými tradíciami a šírenie dobrého mena mesta.

Slávností dní mesta PB sa zúčastnil aj predseda TSK, ktorý vyzdvihol zásluhy ocenených osobností. Ocenení si uznanie prevzali z rúk primátora mesta a svojím podpisom do pamätnej knihy sa natrvalo zapísali do histórie.

 

Čítané 1281 krát
Zahlasujte
(0 hlasov)
Kategória Považská Bystrica

Viac od autora Anna Mazreku

Image Gallery